Un impuls pentru a trăi cu demnitate

Asociația Valentina are ca scop  principal,sa ii ajute pe copii să frecventeze școala, dar trebuie, de asemenea, să lucreze pentru a îmbunătăți viața familiilor beneficiare atunci când constată situații de urgență.

În timpul unei vizite cu asistentul nostru social din cartierul Ferentari, cu puțin înainte de Crăciun, am observat condițiile precare  în care era o familie cu 3 copii. După  un incendiu  accidental al casei, familia a fost instalat într-o locuinta de beton, fără geamuri la ferestre, fără electricitate, fără încălzire, iar frigul devenea amenintator, se simtea umiditatea care devenise vizibila chiar si pe pereți.

Familia, foarte demnă, nu a alertat asociatia noastră privitor la dificultățile sale. Cei trei copii erau deja îngrijiți de Valentina, prezenti la grădiniță și la centrul de zi și  beneficiau de donarea unor haine calduroase și a  prânzurilor calde. Pentru părinți, era deja un mare ajutor și nu îndrăzneau să ceară mai mult. Fără vizita pe care am facut-o, nu am fi știut nimic despre dificultățile lor.

Șocata de conditiile lor de viața , aceasta a fost  prima dată când mi-am permis să fac fotografii, cu acordul mamei, pentru ca sa discut cu reprezentantii fundatiei Valentina despre posibilitatea acoperirii ferestrelor și despre oferirea unui minim de încălzire pentru iarnă, în special pentru copii. S-a decis imediat alocarea de fonduri pentru instalarea ferestrelor și instalarea unui sistem de încălzire pe baza de lemne.

Am reușit să revin în familie, după câteva săptămâni, să văd finalizarea lucrărilor și să aduc un dulap de depozitare. Era bine în casa lor, chiar dacă  nu era paradisul…

Alte facilități ar fi inca utile pentru a le  îmbunătăți viața de zi cu zi, mai ales pentru a obținerea apei curente (există doar un puț) sau pentru  instalalarea de toalete. Tatăl realizeaza mici reparatii in părțile cele mai dărăpănate ale casei.

Asociația nu are cu siguranță intenția de a asista sau înlocui rolul părinților, dar poate uneori să le dea o mână de ajutor, un impuls care să le permită să trăiască cu demnitate.

Această familie m-a marcat în mod deosebit și m-a emotionat cu  demnitatea comportamentului lor , bunătatea și dragostea care domnește în casa lor.

 

Stéphanie Dridi – benevol Valentina Romania

Leave a Reply