Scopul Asociației Valentina România nu este cel de a transforma beneficiarii săi în persoane dependente de asistenta socială, ci de a –i ajuta sa depăşească singuri condiția socială și profesională asumându-şi rolul de părinți responsabili. În ciuda bunăvoinței lor și al ajutorului nostru concret , am constatat rapid dificultatea părinților, mai ales cei din familii rome, în a-şi găsi un loc de muncă.

12-Parents training

Pe lângă discriminarea de care au parte, lipsa unei calificări este un obstacol major pe piața muncii. De aceea, am decis sa ajutăm unii părinți sa dobândească o pregătire profesională. Am căutat organisme care propun pregătiri practice și de scurtă durată (2 la 5 luni) meserii accesibile cum ar fi: vânzător, ospatar, bucătar, barman, patisier, brutar, instalator, electrician, dulgher, zidar, tinichigiu, coafeză, cosmeticiană, manichiuristă, infirmieră, agent de securitate…

La sfârşitul pregătirii lor profesionale, participanții obțin un certificat de calificare în meseria aleasă, diplomă recunoscută de Ministerul Muncii, care poate ajuta părinții în găsirea unui loc de muncă.