Asociația favorizează aceesul la grădiniță pentru copiii familiilor defavorizate. Este donată o subvenție direct şcolilor pentru o masă și pentru cateva rechizite . Datorită acestor ani de preşcolarizare, copiii vor putea intra în sistemul şcolar primar fără să fie penalizați, urmând pregătirea şcolară necesară.

10-Preschool payment

Scopul nostru:

De a selecționa 60 de copii între 3 și 7 ani, pe care îi îndrumăm timp de 2 ani; aceşti copii vor putea fi înscrişi în cele 6 grădinițe din cartierul Ferentari. Părinții nu vor mai fi nevoiți să stea acasa cu copiii și pot lucra sau merge la şcoală ei inşişi. Familiile îşi vor îmbunătăți nivelul de trăi și copiii vor beneficia învățând valorile sociale. Fără sprijinul nostru financiar (plata cantinei și a rechizitelor şcolare) copilul nu ar putea avea acces la grădiniță și astfel nici la şcoală mai târziu.

Cum funcționează?

  • Grădinițele, primăriile, vecinii familiilor trimit părinții la Valentina pentru a depune o cerere.

  • Selectarea copiilor este făcută în urma unei anchete sociale realizată de asistentele noastre sociale după criterii bine definite de asociație. Fiecare caz este studiat înaintea unui acord definitiv pentru integrarea copilului în programul nostru. Părinții vor semna un acord de « fidelitate pentru şcoală ».

  • Copiii sunt urmăriți la şcoală de către asistentele noastre sociale care rămân în contact permanent cu educatoarele și directoarele şcolilor respective.