Acțiunea VALENTINA a început în FRANȚA în 1995, la inițiativa unui unui grup de francezi și români, îndrumați de dorința de a ajuta cât mai mulți copii orfani români.

Sub conducerea Elizabeth de La Palme, fondatoare a asociației și membru al organizației Saint Vincent de Paul din Paris, Valentina a fost creată oficial în 1999 și a fost recunoscută ca „Asociație specializată” a Societății Saint Vincent de Paul.

De-a lungul timpului, pe măsură ce problemele au evoluat, acțiunea s-a concentrat asupra educației prin sprijin academic și social. Prin urmare, „Valentina România” a fost creată în 2002, cu scopul de a ajuta 60 de copii preșcolari și 40 de copii mai mari în fiecare an.

Din 2016, Valentina România a luat legătura cu unele dintre prelegerile Sfântului Vincent de Paul de la București.

SSVP 2017
logo val fr 2017

Cum acționează Valentina în Franța, în ciuda faptului că este departe de Casa și București?

  • Participarea activă la guvernarea Valentina-România, prin întâlniri regulate sau videoconferințe.
  • Strângerea de fonduri în comun cu Valentina-România, care implică 6 persoane (3 în București și 3 în regiunea Paris): o acțiune amplă în România și dosare pentru fundații vizate din Franța sau din străinătate.
  • O rețea: „Prietenii Valentinei”, creată în 2013. Aproximativ 200 de persoane fac donații regulate.
  • Evenimente: Valentina dezvoltă câteva evenimente culturale ușor de utilizat și care ajută la dezvoltarea activităților din România, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al comunicării.

Această structură este astfel complet dedicată acțiunii pe teren în România.

Cum să contactați Valentina în Franța: