O zi specială!

Am avut parte de bucurii, realizări și am făcut foarte multe inimi să zâmbească.

Vineri, 6 septembrie … curtea însorită a casei Valentina se umple treptat de copii și părinți care se pregătesc pentru  noul an școlar 2019.

În sălile dedicate temelor și activităților distractive, echipa organizează distribuția de kit-uri  școlare și de  igienă celor 100 de copii înscriși în programul nostru.

Pe de o parte, peste 100 de pungi de detergent și toate cele necesare pentru toaletă – săpun, șampon, deodorant, pastă de dinți, periuță de dinți, prosoape de baie, pentru toate familiile,  pe de altă parte: ghiozdanele colorate pentru 60 de copii de grădinița plină cu acuarele, creioane și plastilină și nu in ultimul rând ghiozdanele puțin mai consistente, pentru cei 43 de copii înscriși în centrul de zi, care conțin accesorii școlare solicitate de școli.

Toate aceste bunuri au fost colectate datorită sprijinului  salariaților și sponsorilor noștri fideli:

Telus International  – au venit personal pentru a înmâna rechizitele copiilor

  • Telus International  – au venit personal pentru a înmâna rechizitele copiilor
  • Engie
  • IBM

Multe mulțumiri și elevilor grădiniței Saint Benoit din Versailles, care s-au mobilizat pentru a strânge banii necesari pentru a cumpăra ghiozdanele prietenilor lor din București. Un gest frumos de solidaritate care poate fi învățat de la o vârstă fragedă.

11:30 distribuția poate începe. Începem cu cei mai mici. Noii veniți își fac intrarea însoțiti de părinți sau bunici. Ochii lor sunt timizi, gura căscată de reținere, dar cu geanta în mână, fețele lor se luminează cu un zâmbet larg și ochii li se umplu de bucurie.

Vine, de asemenea, rândul celor mai mari și al adolescenților. Pentru 6 dintre ei, aceasta este prima dată pentru ca sunt noi intrați în programul nostru.

Promisiunile și zâmbetele sunt schimbate pentru un an școlar plin de speranță.

Această zi este foarte specială, deoarece oferă echipei energia vitală pentru a merge mai departe. Echipa, formată fie din profesioniștii asociației care lucrează zilnic cu copiii din cele două programe, familiile, copiii, voluntarii și toți sponsorii noștri care permit asociației să existe și să își îndeplinească misiunea față de cei vulnerabili. După cum spune Gabriela, directorul nostru: „Ceea ce am recuperat azi este de neprețuit! Zâmbetul copiilor și al părinților sau  bunicii emoționați ne motivează să vrem să facem mai mult! Un lucru este clar: bucuria este calea ce duce spre inima copiilor și succesul este suma eforturilor mici, repetate zilnic.”

Leave a Reply