Un ajutor pentru a trăi bine

Asociația Valentina are ca scop să ajute la școlarizarea copiilor, dar trebue să ajute să amelioreze viața familiile care beneficiază de Valentina, când vede situație de urgență.

La o vizită cu asistenta socială in cartierul Ferentari, un pic înainte de Crăciun, am constatat condițiile extreme in care trăia o familiecu 3 copii.

După incendiul casa lor, familia a fost instalată într-o casă din beton, fără geamuri la ferestre, fără electricitate, fără încălzire, și frigul începea să fie intens, umiditatea să vedea pe pereți.

Familia nu vorbise asociației noastre de dificultăților. Copiilor era déjà înprogramul Valentinei, la creșă șiîncentru de zi și beneficia de donați în haine calde și mâncare caldă pentru prânzul. Pentru părinții era déjà mult și nu au îndrăznit să ceară mai mult. Fără vizita pe care am făcut-o, nu aflam niciodată de dificultățilelor.

Șocat de condițiile de viață, este prima oară când m-am permis să fac niște poze, cu acordul familie, ca să pot vedea cu directoarea Valentinei cum putem acoperi ferestrele și să găsim o încălzire minim pentru iarna, mai ales pentru copiii. A fost decis imediat să punem funduri la dispoziție ca să fie instalat ferestre și încălzire cu lemn.

Am putut să mă intorc la familia asta, după mai multe săptămâni, pentru a constata realizarea lucrărilor și a aduce un dulap. Era cal in casă, chiar dacă nu era încă paradisul. …

Alte amenajări ar fi utile pentru a ameliora condițiile, mai ales apa curentă (este doar un puț) sau instala o toaletă. Tată lfamilie continuă săfacă mic ibricolaj în casă .

Asociația nu are scopul de-a asista sau de-a înlocui părinții, dar poate câteodată să le de-a ajutor ca să trăiască mai bine.

Stéphanie Dridi – benevola Valentina Romania

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.