Prima zi de școală!

Ghiozdanul unui copil este camaradul lui, acesta îi poartă zilnic cunoștințele.

Vineri, 10 sempembrie 2021, a repezentat pentru copii ajunul începutului de an școalar. Iar  pentru casa Valentina a fost una dintre zilele cele mai aglomerate și pline de entuziasm. Entuziasm, deoarece am reușit și anul acesta să fim alături de copii.

Ziua a început cu împărțirea rechizitelor copiilor înscriși la grădiniță. Cei 60 de copii, cu vârste între 3 si 7 ani, înscriși în programul de preșcolarizare al Asociatiei Valentina au primit cu bucurie și entuziasm vestea că vor primi ghiozdane echipate pentru școală. De asemnea, fiecare copil care a venit în casa Valentina a primit, pe lângă ghiozdanul cu rechizite, produse de igena. Mai mult de atăt, în familia Valentina susținem accesul la educație al copiilor. Astfel că, Valentina acoperă o parte din chetuielile pentru prânz și o parte din rechizitele școlare ale copiilor.

Copiii au fost la început timizi, au stat în jurul părinților sau a bunicilor. Dar când au primit ghiozdanele pentru școala, aceștia au început să zâmbească și să devină curioși, fericirea lor ne-a fericit și pe noi. După ce și-a primit fiecare ghiozdanul s-au grăbit să vadă ce rechizite se ascund in el, copiii au îndrăgit ghiozdanele si nu au mai vrut să se despartă de ele.

Cât despre cei mai mari, îi găsim în centrul de zi. Aceștia își făceau temele precum si activități de vacanță. După prânz, aceștia și-au descoperit noile ghiozdane și rechizite școlare cu entuziasm, într-o atmosferă liniștită și veselă. Ghiozdanele copiilor au fost pregătite cu grijă și drag, de către membrii  echipei  Valentina . Astfel că, cei 40 de copiii, cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani au primit ghiozdane cu numele lor, fiecare ghiozdan adaptat nevoilor școlare ale fiecărui copil.

Când au fost distribuite ghiozdanele, toți copiii erau dornici să vadă ce era înăuntru. Au descoperit caiete pentru fiecare disciplină școlară, cărți de vocabular, stilou, pixuri și materiale pentru desen.

Pentru unii din ei, acest început de an scolar a fost și prima lor zi în școala primară. Am putut simți că această primă zi de școală a fost așteptată cu nerăbdare, după cum arată reacția lui Cristi, iar emoțiile copiilor a ajuns inevitabil și la noi. Cristi, care a intrat anul acesta în clasa 0, a vrut să-și întindă toate rechizitele pe masă, în timp ce se entuziasma la descoperirea fiecărui obiect. De asemenea, copiii mai mari și-au arătat entuziasmul discutând între ei despre noul an școlar și lucrurile primite.

Toți copiii merită un viitor, să îi ajutăm să-l construiască!

Leave a Reply