In data de 17 decembrie, aproape șaizeci de familii, însoțite de copii, au participat la petrecerea de Crăciun organizată pentru beneficiarii asociației Valentina.

Încă de la ora 9:00, Vasilica și Camelia, 2 mame  voluntare și echipa Valentina au lucrat pentru a crea atmosfera de Crăciun în sala de gimnastică a școlii 114, aproape de centrul nostru de zi unde s-a desfășurat evenimentul  acestei zile.

Bradul de Craciun se afla pe scenă, decorat cu ghirlande. Sute de cadouri oferite de catre angajații sponsorilor corporativi, cum ar fi DOC PROCESS, PENTALOG, ORACLE, și unii donatori privați așteaptă să fie asezate sub brad. Pachete roz pentru fete, pachete albastre pentru băieți, cutii multicolore care conțin surprize și în acest an, peste 100 de pachete de alimente oferite de angajații CETELEM pentru fiecare familie.

12:30, familiile au început să sosească pentru petrecere. Copiii programului de gradinita se află deja pe banchetele instalate cât mai aproape de scenă. Ei sunt îmbrăcati în hainele lor de petrecere, ochii le strălucesc în fața tuturor acestor pachete pline de promisiuni și parca sunt puțin intimidati gandindu-se la întâlnirea cu  MosCraciun – adevăratul Moș Crăciun!

 

13:00, sala este plină de copii, adolescenți și familii, toți beneficiarii noștri sunt adunați aici. Atmosfera se încălzește, nerăbdarea se citește pe fețele celor mici și, brusc, strigătele și conversațiile se opresc pentru a lăsa locul  spectacolului animat de 2 actrițe care ne incanta cu  povestea Scufita Rosie. Lupul îi sperie pe cei mai mici, dar repede se linistesc atunci când lupul dansează și cântă vesel cu Scufita Rosie.

 

Apoi, după spectacol, cântecele tradiționale de Crăciun – colindele – interpretate de copiii din centrul de zi și ,sub ropotul de aplauze  apare Mos Craciun, încărcat de daruri.

Pe scenă,intra  Crina, Gabriela și Diana, elfii lui Moș Craciun si  distribuirea   cadourilor începe. Ei au ocazia să sopteasca la urechea Mosului    câteva recomandări pentru copiii care ,sunt surprinsi că acest personaj le cunoaște secretele … Se schimba apoi promisiuni pentru un viitor mai bun ….

Sărbătoarea se incheie  cu  gustările oferite de Băneasa Trail Run, care pregateste de 10 ani, cu NOODFOOD, minunate  prăjituri cu fructe,fără zahăr, pe care copiii le mănâncă cu lăcomie.

 

Acest eveniment, care reunește copiii, familiile, voluntarii insotiti de familiile lor, echipa profesională a Valentinei și chiar sponsorii, este un moment important în viața Asociației noastre. El întruchipează valorile de care suntem atașați: un amestec de caritate, fericire familială, armonie socială și solidaritate. Nu este acesta spiritul Crăciunului?

Vă mulțumim tuturor contribuabililor care ati participat prin generozitatea voastra la succesul acestei frumoase sarbatori, o clipa de bucurie și fericire pentru toate aceste familii!

Leave a Reply