Asociația Valentina a umplut sala duminică, 14 ianuarie 2018, proiectând la Institutul Francez din Romania magnificul film documentar Xavier de Lauzanne: „« Les Pépites  ». Aceasta a fost ocazia ca asociația noastră să ureze un an bun , prin vocea a 6 copii ai Casei ,prezenti in aceasta sala și să colecteze donații de la comunitatea francofonă din București-copii, profesori, conducerea liceului francez!

În ciuda condițiilor meteorologice capricioase ,pentru a promova evenimentul, echipa de voluntari a asociației a reușit să mobilizeze 180 de persoane într-o săptămână pentru o cauza nobilă: să descopere fabuloasa aventura umană a unui cuplu francez plecat în Cambodgia pentru a salva 10000 copiii din depozitul Phnom Phen!

De la școala primară până la formarea profesională, totul a fost gândit de cuplu cu bunătate și hotărâre.

Intalnirea a fost punctată cu mărturii șocante, imagini bulversante și mesaje pline de speranță. La sfârșitul filmului, emoția putea fi citită pe chipurile tinerilor și varsnicilor in egala masura.

Educația pentru a construi un viitor mai bun, acesta este  scopul Asociatiei Valentina România. Mulțumesc tuturor participanților pentru sprijinul acordat  și  mulțumesc Institutului Francez pentru primirea facuta !

Leave a Reply