Eh da…a trecut mai mult de un an de cândpetrec o jumătate de zi din săptămâna mea cu copii de la Casa Valentina. Nu este mult timp, doar câteva ore care îmi umple inimea și care îmi ajute să am un spirit diferent restul săptămâni .

Facem mine, desene misterios pe tablă, avem jocuri de cărți cu enigme, și Lego ca să dezvoltăm creativitatean oastră. Dansăm, jucăm cu cuvintele, numerele și anul trecut, am incercat să le învăț franceză !

Este tot timpul unul care câștigă, aplauze, felicitări pentru toți și cadouri, bineînțeles, nu lipsesc niciodată. Ebru, Denisa, Rebecca, Nicoleta și micuța Mihaela și băieți Raul, Virgil, Marius, Ionuț și cei mici, toată lumea așteaptă joia dimineață știind că o să fie o mică competiție foarte amuzantă.

Scopul jocurile mele este să creeze încrederea în sine, dezvoltarea creativitatea fiecărui, respectul celălalt, generozitatea și să fii cinstit. O zi, amîntrebat-o pe Denisa să renunțe la premiuliei ca să-l dea Mihaelei care nu reușea să câștige și l-a făcut fără nici o problemă.

Marius a dat singur o parte din biluțe pe care le câștigase la unul mai mic care plângea.Văd crescând copii inteligenți, care învață să joace și să câștigă dar și generoși care stiu să împarte cu prietenilor.

Câteodată poți fi supărați un pic agresiv sau văd tristețea in ochilor dar când un zâmbet transformă fațalor,sau când primesc un mic gest sau un cuvânt drăguț, îmi spun că în viață trebue tot timpul speranță pentru că după ploaie este soare.

Ce frumoasă lecție de viață !

Miriam Celeste – Voluntar din Casa Valentina

Leave a Reply


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.