1995 Un grup de voluntari francezi condus de Elizabeth De La Palme oferă ajutor material și medical, precum și  sprijin pedagogic și psihologic pentru copiii români din orfelinate și spitale, de care toată lumea pare să fi uitat. Grupul luptă pentru copii prin „bluzele verzi”, aceștia  sunt voluntari români care acordă timp și afecțiune acestor copii. În plus, ca întărire, grupul apelează la soțiile expatriaților din România. Campania a avut un succes copleșitor de mare, care a creat efectul bulgărelui de zăpadă.

1999 – Crearea organizației Valentina France”, afiliată Societății Saint Vincent de Paul, care servește drept adevărat gardian, oferind noii organizații notorietate și sprijin financiar.

1996 – 2002 – Acțiuni concrete la fața locului în România, cum ar fi ajutor medical, trimiterea unui grup de tinere asistente medicale stagiare la orfelinate și spitale din mai multe orașe din România, în special la Spitalul Bondimex din București. Aceste acțiuni se desfășoară prin numeroase contacte și parteneriate cu alte grupuri sau asociații care lucrează în România cu același scop.

2002 – Crearea „Valentina România”, componenta românească a Valentinei. Se stabilește o autonomie mare și o structură locală reală. Pe măsură ce situația se îmbunătățește în orfelinate, echipa se redirecționează către  prevenirea abandonului școlar și a  abandonul familial pentru copiii care locuiesc în sectorul 5 din București, în cartierul defavorizat din Ferentari.

2006 – Valentina România, deschide Casa Valentina, centrul său de zi , unde copiii sunt ajutați cu îndrumare, asistență multidisciplinară, stimulare timpurie și mese calde. Casa este situată în afara cartierului Ferentari și întâmpină în fiecare zi mai mult de 40 de copii, de la 7 la 15 ani.

2009 – Valentina România își extinde activitățile prin crearea propriului atelier de croitorie „MIA”. Astfel se facilitează accesul mamelor la formare profesională.

2016 – Valentina România decide să ofere un sprijin extins adolescenților către maturitate.

Elizabeth De La Palme, fondatoarea Valentinei, s-a stins din viață. Acesta și-a dedicate viața ajutorului oferit celor săraci cu organizația Saint Vincent de Paul.

Astăzi –  Valentina ajută 100 de copii pe an, care au fost aleși de echipa noastră de profesioniști după o examinare atentă a nevoilor familiilor.

Cine a fost Elizabeth De La Palme?

O mână de fitile gri în spatele ochelarilor rotunzi, Elizabeth a impresionat prin privirea plină de pasiune față oameni: munca umanitară se lipeste de pielea ei.

După mai multe călătorii în Thailanda și Egipt, ea și-a pus ochii pe România. Într-adevăr, în timpul unei vizite la un spital pentru copii în 1995, ea află că copiii mici sunt atașați de barele patului lor, cu personal necalificat care să aibă grijă de ei. După căderea regimului lui Ceaușescu, peste 120 000 de copii sunt lăsați singuri în mediul cvasi-închisorii din spitalele românești. Revoltată, Elizabeth decide să acționeze.

Astfel, peste 15 ani, Elizabeth, asistată de Olivier de Kervenoël și Anne-Marie Laureau, va fi făcut posibilă înființarea tuturor activităților Valentinei.

În iunie 2012, Elizabeth a făcut o ultimă vizită la Casa Valentina din București, în țara oamenilor pe care i-a iubit atât de mult, în special copiii.

Valentina și copiii români îi datorează o recunoștință imensă pentru succesul și generozitatea ei.