1-About us

În capitala României contrastul dintre cartiere este izbitor. Când explorați orașul veți putea percepe o realitate socială dură. Cartierul Ferentari, situat în sud-vestul Bucureștiului, este cel mai sărac din capitală. Afectat de cutremurul din 1989, deteriorarea sa s-a accelerat de la începutul anilor 2000. Familiile trăiesc în blocuri dărăpănate, unde există condiții insalubre și neadecvate de locuire. Prin urmare, mediul nu permite copiilor să beneficieze de un climat sănătos care să le faciliteze accesul la educație și astfel este încurajat abandonul școlar.

Asociația Valentina este poziționată în București, Sectorul 5, Ferentari. Centrul de zi, numit Casa Valentina, este deschis atât în timpul săptămânii, cât și în timpul vacanțelor și al verii pentru a ajuta copiii să urmeze un curs școlar normal. Obiectivul este de a-i sprijini astfel încât să poată trăi un viitor mai bun.

Asociația Valentina are în derulare două programe, care susțin 100 de copii, ce reprezintă 80 de familii. În mod concret,  porțile Asociației Valentina sunt deschise zilnic,în centrul de zi, pentru 40 de copii. În centrul de zi, copiii vin pentru a-și face temele, precum și pentru a face activități educative și creative, dar și pentru a primi o masă caldă. Familiile lor, de asemenea, sunt ajutate în procesul de reintegrarea socială și profesională. În plus, Valentina România ajută și 60 de copii de grădiniță, astfel încât aceștia să poată avea acces la preșcolarizare.

Finanțarea asociației provine doar din fonduri private și donații de la persoane fizice, fundații și companii.

Descoperă activitatea asociației Valentina urmărind programul lui Luca, un copil înscris la activitatile „Centrul de zi”.

Mai multe despre noi